Ahad, 27 Januari 2013

Salam 2013

Jan dah nak kepenghujung, aku baru nak hulurkan salam thn baru 2013...masih belum trlambat rasanya..:) . Lama sungguh tidak update kat blog nih... rasa tu ada cuma masa yg x kesampaian...mkin akan ku curi juga masa utk merakam2 citer2 indah utk kenangan diri sendiri n famili..

Thn baru sungguh byk mende baru yg terjd.. kesibukan sudah brtambah. Anak sulung dah mula bersekolah rendah..rutin sebgi ibu dah brubah..kena bgn seawal 5 pg, sediakn sarapan dan kena smpi sekolah sblm 7.20 pg. sementara ayah belum sibuk...ayah tlg antar amir ke sek pd waktu pg...start next week ibu kena hantar amir ke sek sbb aktiviti ayah dah brmula...next week ayah ke Sipadan for 1 week...huhu sblm 6.45am kami dah kena kuar umah...terkejar2 laa aku next week..

work load kat opis pulak makin brtambah.. staff brkurang, ramai yg brhijrah...x tau laa lama aku akan brtahan...kalau asyik blk lmbt n kena kije on weekend...alamat kena pk2 utk brhijrah jgk nih haha...ada berani kah???

Apa2 pun yg akan brlaku, moga aku kuat utk melalui dan menangani nya...amin

Jumaat, 3 Ogos 2012

Mr Nasi Ambang


Semalam cik abe sy @suhaimi salleh telah shared 1 link ttg nasi ambang kat fb...cik abe shared sbb dia tau sy sgt suka ngan nasi ambang...kalau blk kg ada kenduri mmg tunggu2 abah blk...kot2 lah ada berkat nasi ambang...walhal sy bukanlah anak jawa tp disebabkn tinggal n berjiran ngan org2 jawa menjadikn sy addicted to nasi ambang hehehe

link tu promote sesapa yg like or jd fan fb dia akan dpt 2 bungkus nasi ambang tp kena collect kat kedai dia @damansara... so memula like sbb nak dpt 2 bks jek... tp bila go thru wall fb mr nasi ambang nih... ada 1 ag promosi utk fan ke 1000 akan dpt 10 bks nasi ambang FREE...masa tu tgk fan dia ada 993 org... owhhh dah dkt 1K dlm ati...so suh aaa kwn2 like...jd 995 fan... emmm lmbt plak nak jd 999 fan...so sembang2 ngan cik abe kat skype...pung..pang..pung...pang... suddenly tgk mr nasi ambang fan dah jd 998 org... tetiba terpk...owwhhh kalau i like skang...then suh cik abe like dptlah kami 10 bks nasi ambang....so sy pun like lah...the fan tukar jd 999...owwhhh ask cik abe "cpt2 like"...cik abe bleh plak tanya like apa??? huhuhu dlm pung...pang...pung ...pang kat skype cik abe pun like lah...tp sy tgk alamak!!!!! fan dah jd 1001...owwhhhh apakah endingnya...dpt or x dpt nih???? pung...pang...pung...pang ag ngan cik abe...samada dia yg ke 1K atau yg ke 1001....hahahaha bila ingat blk nak gelak pun ada...sungguh beria misi 10 bks nasi ambang kami nih....




inilah rupa nasi ambangnya...org2 yg dah mkn kata sedap... kami akan cuba esok hik2... agak2 brapa bks ek kami leh cuba.... kah3x

cuba kira brapa bungkus tuh...??? emmm dlm kami berteka-teki di skype.... cik abe kata tgk kat wall fb dia....wahahaha cik abe sy fan yg ke 1K.... jd kami akan dpt merasa lbh dr 10 bks nasi ambang free.... kwn2 masa ada masa ag kalau nak nasi ambang free nih...like n tulih 'HADIR' kat wall mr nasi ambang then dtg sok kat damansara utk redeem 2 bks nasi ambang free dgn key word mr nasi ambang....

smpi ke hr nie kalau sebut nasi ambang nak senggih jek....smpi pak guard yg jumpa sy kat lif semlm pun kata...senyum jek yek pas abis kije....hahahaha

agak2 mr nasi ambang nak bg free ag x kat sy sbb promote produk dia nih.... emmmm

Rabu, 16 November 2011

aweks????

*** Conversation berlaku mlm semlm antara abg amir ngan abg ammar....
***Situasi : ammar sdg memegang gambar semua bdk2 taska ummi nabila sambil sebut nama2 kawan2 yg ada dlm gambar....

Amir : cuba carik awek abg?

hahahaha ibu yg mendgr...terus menyampuk...

Ibu : abg ada awek??

Amir : ada (sambil sengih)

Ibu : sapa awek abg?

Amir : Sarah

hahahaha senak perut ibu ketawa...rosak anak aku....

Ibu : amir tau ke awek tu apa?

amir sambil tunduk tersengih2 malu...

****Conversation pg td dlm kereta, ammar sedang menangis...

Ibu : org ada awek mana leh nangis.... ammar ada awek x???

Amir : ada

Ibu : sapa awek ammar??

Amir : fatihah

ammar senyum sumbing....

huhuhu anak2 zaman sekarang....wat ibu kecut perut....cpt laa aku dpt menantu jwbnya.... ayah camne nak wat nih???

Isnin, 14 November 2011

Snow ice

Sabtu lps pas bawa amri cucuk 6 bln....kami singgah ICE ROOM Sri Gombak... kononnya nak mkn aiskrim tp mls nak g jauh2...so ganti aiskrim ngan snow ice jer laaa...inilah snow ice yg kami order.... ammar n amir snow ice berperisa mint kot...ibu nak try yg durian...ayah ambik blueberry....n tiramisu tu amir nya.... x order mknan berat sbb ibu dah masak kat umah... :) layan laa gmbr2 kami kat bwh nie ek... mls lak nak celoteh pjg2 ptg nih....hehehe




pilihan snow ice

Jumaat, 4 November 2011

Thank you, ibu

Jumaat malam sabtu lps ayah belanja kami makan kat House of Kebab kat Solaris Dutamas...katanya sebagai tanda terima kasih ibu jaga anak2 sepjg ayah x de...hehehe

Tempat nie mmg cantik lebih2 lagi waktu mlm kot...leh nmpk masjid wilayah, KLCC dan KL Tower...amir sungguh teruja...siap sibuk nak pinjam kamera ibu nak ambik gambar...

Majoriti yang dtg mkn kat sini 90% pak arab ngan mak arab...gmbr kat atas nie mknan yg kami pesan...nasinya sungguh byk...kalau mkn 2 org beli 1 set pun dah cukup.... kami pesan nasi kabsyah ayam utk ibu dan nasi basmati kambing utk ayah... makanannya mmg sdp....menepati citarasa ibu...
Tgh syok2 mkn tetiba munyi muzik jd kuat ngan kuarkan pompuan dlm gmbr kat atas.... hah! telopong kami sema...ya ampun... ayah siap kata silap tmpt...tpmt nie bos SSI ayah yg rekomen Mr Andy.... amir ngan ammar tgk x berkelip2.... terkezut.... hahahaha rosak minda anak2 ku... ammar ckp 'pompuan malu' hahahha sebenarnya dia nak kata pompuan x malu.... pastu dia tanya nape dia x pakai kasut ibu...ammar nmpk kaki dia kotor laa.... smpi blk umah dia asyik duk sebut jek psl 'pompuan malu' nih...

emmm nmpk tembam lak ibu masa nih...amri tido...dia x berapa sihat.... haa nmpk x 'pompuan malu' tuh...hehehe dia tukar custom....aduh3x gelak sakit perut ngan ayah.... siap ambik video ag kami... lagi lawak tgk gelagat satu kumpulan meja kaum adam...huhuhu seronok sakan tgk pompuan 1/2 bogel nih...masyaAllah...

Anyway thank you ayah belanja kami kat sini...mknan sedap n dpt experience baru... we love u... minggu nie nak belanja apa plak... penat ibu jaga amri yg sakit sorg2 nih.... nnt ibu fikir2 kn tempat yg best...hehehe



Jumaat, 21 Oktober 2011

wat apa tu amri???

Kejap jer masa berlalu...tik..tok...tik...tok...dah 6 bln usia amri... masih terbayang2 ag sorg2 kat labour room nak lahirkan dia.... la nie dah jauh dia berjln....ehhh merangkak laaa...abis sema menda nak dirasa n pegang....la nie duk sibuk nak berdiri....pantang dkt org mesti panjat org...then lpskan tgn satu...eksen ek bb amri nie... hehehe

notebook, remote control n hp mainan yg amat disukai...kalau bg toys yg beli utk dia kejap jer pegang...terus tinggal...
mehhh tgk aktiviti amri kat umah....

dah pandai pusing2 tayar skuter...

gigit dulu kabinet nie lah.....mengigit dan masuk brg dlm mulut mmg hobi sy...

say hi kat ibu.... :)

yeah2....inilah tujuan sy....sy suka ngan notebook nih...uhhh...uhhhh x leh plak nak bukak...

2...3 hr nie dah nmpk mcm nak tarik2 laci n sliding door....ibu rasa 9 bln amri dah leh jln kot....pecah rekod nih...abg amir 15 bln baru jln...abg ammar 17 bln baru jln
agaknya kalau bdk x brapa sihat perkembangan dia cpt....isshhhh mcm salah jek...


Rabu, 19 Oktober 2011

Amri ada peminat???

meh buka semula blog yg dah lama x aktif nie.... ibu nak mulakan ngan kisah amri yg berjumpa ngan peminatnya di KK....hehehe this girl suka sgt ngan amri...mula2 ibu panik gak tetiba jek dia dtg n kata bb comel n pegang2 amri...kot2 ler pegang2 bwk larik...lupa sudah girl nie dr mana...kalau x silap pakistan kot....

lama juga laa dia main2 ngan amri... ibu bg gak dia dukung amri...

n sebelum balik amri dpt kiss...hehehe agak2 kalau amri masuk bb contest leh menang x??? ngeee




Menghitung usia anak-anakku

Abg Long aka Amir Syauqi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers